Today we are going to make delicious chicken biryani. To make biryani, first of all collect the ingredients. Content List-
1. Chicken = 500g / 750g.
2. Rice = 500 grams / 750 grams.
3. 2 cups ghee.
4. 3 medium sized tomato chopped tomatoes.
5. 150 grams of curd.
6. 2 tbsp garlic paste.
7. 2 tbsp ginger paste.
8. 5 tablespoons finely chopped coriander leaves.
9. 1 pinch of yellow color. (Mix 4 tablespoons in water.
10. 1/2 chopped mint.
11. Salt as per taste.
12. 45 grams of biryani masala.
( recipe)
1. Heat ghee by putting ghee in a pan and turn it golden by adding onions. Then add chicken and fry for 5--10 minutes.
2. Now add 4 - 5 cups of water and cook on low heat. (Water is not necessary for chicken.)
3. When the chicken becomes soft. Then add tomato, ginger, garlic, curd and biryani masala. And cook again for 10–15 minutes.
4. In a separate pan, add 12 cups of water and salt to taste, boil the rice until the rice is half boiled. Remove water and keep aside.
.5. Put rice and chicken in another pan. Apply one layer of rice and then another layer of chicken. Apply 3-4 layers like this. Sprinkle edible color, green coriander, mint on each layer. Then cover and cook on low heat for 10–15 minutes. Remove and serve hot.
French language:
Aujourd'hui, nous allons faire de délicieux biryani de poulet. Pour faire du biryani, collectez d'abord les ingrédients. Liste de contenu-
1. Poulet = 500g / 750g.
2. Riz = 500 grammes / 750 grammes.
3. 2 tasses de ghee.
4. 3 tomates hachées de taille moyenne.
5. 150 grammes de caillé.
6. 2 cuillères à soupe de pâte d'ail.
7. 2 cuillères à soupe de pâte de gingembre.
8. 5 cuillères à soupe de feuilles de coriandre finement hachées.
9. 1 pincée de couleur jaune. (Mélangez 4 cuillères à soupe dans de l'eau.
10. 1/2 menthe hachée.
11. Sel selon le goût.
12. 45 grammes de biryani masala.
( recette)
1. Faites chauffer le ghee en le mettant dans une casserole et faites-le doré en ajoutant des oignons. Ajoutez ensuite le poulet et faites-le frire pendant 5 à 10 minutes.
2. Ajoutez maintenant 4 à 5 tasses d'eau et faites cuire à feu doux. (L'eau n'est pas nécessaire pour le poulet.)
3. Lorsque le poulet devient mou. Ajoutez ensuite la tomate, le gingembre, l'ail, le caillé et le biryani masala. Et faites cuire à nouveau pendant 10 à 15 minutes.
4. Dans une autre casserole, ajoutez 12 tasses d'eau et sel au goût, faites bouillir le riz jusqu'à ce que le riz soit à moitié bouilli. Retirer l'eau et réserver.
.5. Mettez le riz et le poulet dans une autre casserole. Appliquez une couche de riz, puis une autre couche de poulet. Appliquez 3-4 couches comme ça. Saupoudrer de colorant comestible, de coriandre verte, de menthe sur chaque couche. Couvrir ensuite et cuire à feu doux pendant 10 à 15 minutes. Retirer et servir chaud.
======================================
Arabic language:
اليوم سنصنع برياني دجاج لذيذ. لتحضير البرياني ، اخلطي المكونات أولاً. قائمة المحتويات-
1. دجاج = 500 جم / 750 جم.
2. الأرز = 500 جرام / 750 جرام.
3. 2 كوب سمن.
4. 3 حبات طماطم متوسطة الحجم مفرومة.
5. 150 جرام من اللبن الرائب.
6. 2 ملاعق كبيرة من معجون الثوم.
7. 2 ملاعق كبيرة من معجون الزنجبيل.
8. 5 ملاعق كبيرة من أوراق الكزبرة المفرومة ناعماً.
9. 1 رشة من الأصفر. (اخلطي 4 ملاعق كبيرة في الماء.
10. 1/2 نعناع مفروم.
11. ملح حسب الرغبة.
12. 45 جرام برياني ماسالا.
(وصفة)
1. سخني السمن بوضعه في قدر واقليه مع إضافة البصل. ثم نضيف الدجاج ونقليه لمدة 5-10 دقائق.
2. أضف الآن 4 إلى 5 أكواب من الماء واطبخها على نار خفيفة. (الماء ليس ضروريًا للدجاج).
3. عندما يصبح الدجاج طرياً. ثم تضاف الطماطم والزنجبيل والثوم واللبن الرائب والبرياني ماسالا. واطهيه مرة أخرى لمدة 10 إلى 15 دقيقة.
4. في قدر آخر ، أضف 12 كوب ماء وملح حسب الرغبة. اسلقي الأرز حتى يغلي نصف الأرز. يُرفع الماء ويُترك جانباً.
.5. نضع الأرز والدجاج في قدر آخر. طبقة من الأرز ثم طبقة أخرى من الدجاج. ضع 3-4 طبقات مثل هذا. نرش الملون الصالح للأكل والكزبرة الخضراء والنعناع على كل طبقة. ثم غطيه واتركيه على نار هادئة لمدة 10 إلى 15 دقيقة. يتم رفعها وتقديمها ساخنة.
=====================================
आज हम बनाने वाले हैं स्वादिष्ट चिकेन बिरयानी। बिरयानी बनाने के लिए पहले सब सामग्री को इकठ्ठा कर लेंगें। सामग्री लिस्ट-
1. चिकन = 500ग्राम/750ग्राम ।
2. चावल= 500ग्राम/750ग्राम ।
3. 2 कप घी ।
4. 3 माध्यम आकार के बरीक कटी हुई टमाटर ।
5. 150 ग्राम दही ।
6. 2 टेबल स्पून लहसुन पेस्ट ।
7. 2 टेबल स्पून अदरक पेस्ट ।
8. 5 बड़े चमच्च बारीक़ कटे हुए हरा धनियां ।
9. 1 चुटकी खाने वाला पीला रंग।( 4 टेबल स्पून पानी में मिलाएं।
10. 1/2 कटा हुआ पोदीना ।
11. स्वादानुसार नमक ।
12. 45 ग्राम बिरयानी मसाला ।
( बनाने की विधि)
1. एक पैन में घी डालकर गर्म करें औऱ onions डालकर सुनहरा करें। फिर चिकेन डालकर 5--10 मिनट तक भूने ।
2. अब 4-- 5 कप पानी डालें और धीमी आंच पर पकाएं। ( चिकेन के लिए पानी जरूरी नहीं है।)
3. जब चिकेन नर्म हो जाएं। तब टमाटर, अदरक, लहसुन, दही और बिरयानी मसाला डालें। और दुबारा 10--15 मिनट तक पकाएं ।
4. एक अलग पैन में 12 कप पानी और स्वादनुसार नमक डालकर चावल तब तक उबालें जब तक कि चावल तब तक आधा न उबल जाएं। और पानी निकालकर अलग रखें ।
5. एक दूसरे पैन में चावल और चिकेन का परत लगए। एक परत चावल फिर दूसरा परत चिकेन का लगाये। इस तरह 3-4 परत लगाएं। हर परत पर खाने वाला रंग, हरी धनियां, पोदीना छिड़कें। फिर ढक कर धीमीं आंच पर 10--15 मिनट तक पकाएं। और उतारकर गरमा गर्म परोसें ।
Great recepie.Loving it.
ReplyDelete